5 pași pentru alegerea tortului de nuntă ideal

Tortul mirilor este cu sigurantă vedeta unei nunți, motiv pentru care îți dorești să faci alegerea ideală în privința acestuia. El trebuie să fie delicios, să arate bine și să fie expresia personalității voastre, totodată. Întrucât este important să te asiguri că ai făcut alegerea optimă și nu vei avea parte de surprize neplăcute din partea cofetăriei de unde îl achiziționezi, îți prezentăm niște pași simpli ce îți vor fi de ajutor în acest sens.

1. Înainte de a face vizita la cofetării, ia legatura cu cei ce furnizează mâncarea dacă tortul este inclus în pachet. În situatia în care acesta există, însă nu pare a fi promițător, încearcă să comunici cu bucătarul pentru a afla ce modificări ar putea face pentru a se plia nevoilor tale.

2. în situația în care dorești să excluzi implicarea restaurantului unde organizezi nunta, fă o listă a cofetăriilor din oraș. Vizitează-le pe fiecare în parte și cere-le un catalog. Acolo unde oferta pare să se plieze nevoilor tale și bugetului alocat, programează o degustare. De cele mai multe ori, acestea sunt gratuite dacă închei contract cu acea cofetărie și se plătește o taxă, dacă te decizi să mai încerci și alte cofetării.

3. Odată ce ai realizat alegerea, este important să le oferi acestora informatii relevante referitoare la tort. In acest sens, sunt relevante imagini cu locatia, cu buchetul de mireasca, decoratiunile etc. Alege aromele in concordanta cu anotimpul, tema nuntii si chiar trendurile in materie de torturi de nunta.

4. Citeste cu atentie contractul pe care il semnezi, pentru ca acesta sa cuprinda aromele, cremele si glazurile, insa si numarul portilor, al etajelor, greutatea si diverse detalii referitoare la livrare: data, ora exacta, costul avansului si cel total. Pentru a nu avea emotii cu privire la rezultatul final, poti ruga cofetarul sa anexeze contractului un desen sau o schita a tortului.

5. Informeaza-te cu privire la vesela restaurantului si implicit, a platoului pe care se va aseza tortul. Un platou sofisticat se potriveste perfect cu un tort simplu, clasic, in vreme ce un platou simplu si lipsit de detalii se va potrivi armonios cu un tort cu multe detalii.

Lasă un comentariu